Właśnie pociekła nam ślinka: już niedługo na rynku pojawią się ślimaki nadziewane o smaku grzybowym!

slimaki nadziewane SnailsGardenNa wniosek Snails Garden ślimaki nadziewane, znalazły się na prestiżowej liście Produktów Tradycyjnych Warmii i Mazur! Już dziś przyjmujemy zamównienia - patrz przykładowe foto! ◀️ Skład: farsz ▶️ filety - ślimaki pasłęckie, duszone w bulionie warzywnym z dodatkiem suszonych grzybów, marchewki, selera, pietruszki i cebuli, siekane filety mieszane ze śmietaną i żółtkiem, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło czosnkowe i przygotowane muszle do nadziewania.

Sposób przyrządzenia: farsz podgrzej na patelni lub garnku do gorącego, nadziej muszle i podawaj. Można również lekko posypać bułką tartą i ułożyć muszle z farszem na sól kamienną i wstawić do piekarnika na kilka minut, tak aby farsz nie wypłynął.

Zajrzyj już TERAZ do naszego e-sklepu ślimaka...

Wieś KRASIN słynie nie tylko ze ślimaków ale jak donoszą źródła historyczne, także z wyrobów z gliny. Dlatego glina, jako podłoże dla ślimaków, nadal występująca naturalnie w okolicy, ma ogromne znacznie dla parametrów jakościowych mięsa ślimaków, których chów odbywa się tylko i wyłącznie na wolnym wybiegu w systemie ekologicznym. Chwasty jadalne, głównie mniszek lekarski, służy za pokarm, natomiast poranna rosa uzupełnia wodę. Przykładowa produkcja SNAILS GARDEN.




Koszyk

RAZEM:   0.00 zł
IDŹ DO KOSZYKA